Логотип компанії Грант Сенс
2024-02-05

Гранти для ветеранів та членів їх сімей

Гранти для ветеранів та членів їх сімей

В Україні, де держава підтримує ветеранів та членів їх сімей, існує програма грантів для ветеранів, яка надає можливість отримати фінансову підтримку для створення власного бізнесу. Грант розрахований на тих, хто зобов'язується розпочати власний підприємницький шлях та створити нові робочі місця. Нижче розглянемо деталі цієї програми та як вона допомагає ветеранам та їх сім'ям. За посиланням ви можете дізнатись про умови грантової програми детальніше.

Яку суму грантових грошей можуть отримати ветерани та члени їх сімей

Перш за все важливо визначити, хто є ветераном та членом сім’ї ветеранів: • Ветеран - учасник бойових дій / особа з інвалідністю внаслідок війни • Другий з подружжя - офіційна дружина чи чоловік УБД • Ветеран-підприємець - ветеран, який має має ФОП не меньше 3 роки

Розмір гранту, який надається отримувачу, визначається відповідно до його суми запиту та не перевищує:

1. Для члена сім’ї у разі зобов’язання створити:

• одне робоче місце - до 250 тис. гривень; • два робочих місця - від 250 тис. до 500 тис. гривень. Після того, як заявник отримав грант для ветеранів, він зобов’язаний працевлаштувати найманих працівників

2. Для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, зареєстрованих як фізична особа - підприємець, у разі зобов’язання створити:

• одне робоче місце - до 250 тис. гривень; • два робочих місця - від 250 тис. до 500 тис. гривень; • чотири робочих місця - від 500 тис. до 1000 тис. гривень. Після отримання гранту отримувач зобов’язаний працевлаштувати найманих працівників

Гранти для українців у розмірі до 500 тис. гривень включно фінансуються за рахунок коштів гранту. Гранти від 500 тис. до 1000 тис. гривень надаються за умови співфінансування отримувачем у такому співвідношенні: 70 відсотків вартості проекту - за рахунок гранту, не менше 30 відсотків - за рахунок коштів отримувача (власних або кредитних). На що саме можна витратити грантові кошти, а на що їх витрачати неможна? Отримати грант на бізнес від держави є значущим кроком для розвитку підприємництва чи реалізації соціального проекту. Здійснюючи ефективне та відповідальне використання грантових коштів, отримувач може досягти поставлених цілей та зробити значний внесок у розвиток свого бізнесу чи спільноти. В цьому розділі розглянемо, на що саме можна витратити грантові кошти, визначимо дозволені види витрат, які сприяють реалізації проекту, та надамо чітке уявлення про те, що вважається неприпустимим для фінансування за рахунок гранту. Розкриємо обмеження та визначимо ключові аспекти правильного розпорядження грантом, щоб забезпечити ефективність та прозорість використання отриманих коштів.

  1. Дозволені витрати: • Придбання обладнання, транспорту або меблів хоч на всі кошти до 100% від суми гранту; • Оренда приміщення 25% від суми гранту; • Сировина, матеріали, товар, поголів’я до 70% від суми гранту; • Реклама і маркетинг 10% від суми гранту; • Оренда обладнання до 30% від суми гранту; • Лізинг обладнання до 50% від суми гранту.
  2. Ви не можете витратити грант на: • Придбання приміщень; • Ремонтні роботи, підведення комунікацій; • Зарплати та податки; • Поточні витрати, окрім частково оренди та сировини, що дозволена за кошти гранту.

Як отримати грантові кошти для ветеранів?

Рішення отримати гранти для учасників ато та ветеранів – є важливим та значущим етапом у їхньому житті, який може сприяти не лише особистому розвитку, але й створенню власного підприємства чи реалізації соціального проекту. Однак, цей процес також є вельми складним та вимагає докладної підготовки та професійного підходу. У зв'язку з великою кількістю вимог та конкуренцією в грантових програмах, багато ветеранів виявляють важкість у підготовці та поданні ефективної заявки. Щоб максимізувати свої шанси на успіх, ветерани можуть звернутися до досвідчених фахівців, які вже успішно допомагали у закритті тисяч заявок на гранти для українців під час війни. Ці експерти не лише мають глибокі знання процесу, але й можуть надати індивідуальний підхід до потреб кожного ветерана, щоб забезпечити максимальну ефективність та отримання детальних розумінь, як отримати грант на відкриття бізнесу. Термін розробки заявки 5 робочих днів. Критерії оцінки Заявника, дозволені КВЕДИ, порядок оцінювання доступні за посиланням Ця інформація дозволить вам подати заявку на отримання грантових коштів максимально ефективно.

Алгоритм дій

  1. Ви даєте відповіді на питання для розробки бізнес-плану (опитувальник + уточнення по ходу підготовки)
  2. Платите аванс.
  3. Ми робимо бізнес-план по формі Дії за 3-5 днів + Детальну інструкцію для подачі в Дію.
  4. Ви оплачуєте решту вартості послуги.
  5. Ми Вам висилаємо інструкцію для подачі в Дію і рекомендації до співбесіди.
  6. Подаєте Заявку в Дію / або разом подаємо.
  7. Чекаєм на співбесіду від 3х до 14 днів.
  8. В разі виникнення питань, доповнень, зауважень, ми виконуємо необхідні коригування.
  9. Проходите співбесіду і чекаєте на результат.
  10. В разі відмови по причині нестачі балів, подаємо повторно по такому самому алгоритму (безкоштовно!). Більше доплат немає, ми з Вами працюємо до позитивного результату. Наші експерти допоможуть подати грантову заявку не тільки грамотно, але й вчасно, враховуючи актуальні терміни.

Опитувальник для розробки бізнес-плану

Цей опитувальник призначений для того, щоб ми могли отримати детальну інформацію про ваші цілі, потреби та стратегії. Заповнення цього опитувальника є важливим етапом на шляху до ефективного бізнес-плану, який допоможе вам досягти поставлених цілей і розкрити потенціал вашого підприємства.

  1. ПІП Заявника, вказати чи є ФОП (яка група?) чи немає.
  2. Чи є вже на ФОП наймані працівники? Якщо так, вкажіть кількість працівників і зарплату.
  3. Місто/село, де буде проводитись діяльність.
  4. Короткий опис діяльності, посилання на сайт чи соцмережі (якщо є).
  5. Ваша освіта та назва навчального закладу.
  6. Ваш досвід роботи в даному напрямку.
  7. Вкажіть будь-ласка рівень щомісячних поточних витрат: оренда, комунальні, охорона, реклама та інш. витрати.
  8. Напишіть перелік інвестицій на 250 000 грн, 500 000 грн або 1 000 000 грн: куди Ви плануєте використати кошти Гранту.
  9. Розпишіть куди Ви спрямуєте власні кошти по сумам і напрямкам витрат.

Як кредитна історія впливає на отримання гранту?

Кредитна історія, як правило, не враховується при розгляді заявок на отримання грантів. Гранти для ветеранів 2024 — це форма фінансування, яка надається без повернення, тобто вони не потребують відбиття чи відшкодування. Зазвичай фонди, які надають гранти мають свої критерії відбору, які зорієнтовані на соціальні, екологічні, культурні або підприємницькі ініціативи. Однак, якщо грантова програма має в себе елемент кредитного компонента або вимагає фінансового взаємодії на будь-якому етапі проекту, то можливо, вас попросять надати деяку інформацію про фінансову стабільність або платоспроможність. За посиланням ви можете самостійно перевірити свій кредитний рейтинг.

Висновок

Гранти для ветеранів створюють перспективи для самореалізації та стабілізації у нових умовах. Вони сприяють розвитку підприємницької активності, надають засоби для створення нових робочих місць та впровадження інноваційних ідей. Залучення доцільних фахівців, які мають досвід у галузі грантового фінансування, може виявитися критичним елементом для успішного отримання гранту та оптимізації використання отриманих ресурсів

Поділитися

Decorate img
Background

Готові зробити свій перший крок у світ грантів?

Зв'язатися

Наша команда експертів з грантів готова надати вам професійну підтримку на кожному етапі грантового процесу. Реалізуйте свої ідеї та досягайте своїх цілей разом з нами

Зв'язатися

Читайте також

Відгуки клієнтів

Що говорять наші клієнти, які отримали грант

Хочемо подякувати “ГрантSense” за допомогу в отриманні грантових коштів на виробничу лінію. Це компанія, яка бере на себе усі виклики та допомогла нам у вирішенні низки складних завдань. Що для нас важливо у цій співпраці - це підтримка на кожному з етапів подачі, влучні поради та комплексний підхід. Ми продовжуємо співпрацю з компанією та зараз працюємо над новою грантовою заявкою. Тож, побажайте нам успіху!

Фото клієнта Андрій Бабула

Андрій Бабула

Співзасновник та CEO компанії "BIONERICA"

Як співвласник студії дизайну інтер'єрів, я хочу поділитися своїм позитивним досвідом співпраці з «ГрантSense», яка спеціалізується на наданні послуг з оформлення грантових заявок. Наше рішення звернутися за професійною підтримкою виявилося ключовим кроком у розвитку нашої студії. Спочатку ми були скептично налаштовані щодо можливості отримання гранту, але команда експертів з цієї компанії допомогла нам не лише знайти відповідні грантові програми, але й ретельно підготувати всі необхідні документи. Я без вагань рекомендуватиму ваші послуги іншим підприємцям, які шукають надійного партнера у сфері грантового фінансування.

Фото клієнта Андрій Фаль

Андрій Фаль

Співвласник студії дизайну інтер'єру "NUDE"

Я рекомендуватиму цю компанію як надійного партнера для підприємців, які шукають професійну підтримку у сфері грантового фінансування. Вони не лише допомогли нам розібратися зі складними вимогами до документації, але й внесли свої рекомендації та вдосконалення. Дякуємо за якісну комунікацію та підтримку на усіх етапах подачі.

Фото клієнта Анатолій Дністрянський

Анатолій Дністрянський

Власник та CEO компанії "Gazik"